MEDEOPRICHTER WIM ENSING ERELID VAN DE PAISER HOPSINGERS

Tijdens de bestuurvergadering van 19 september jl. heeft het bestuur van de Paiser Hopsingers besloten om Wim tot erelid te benoemen.

Het begon allemaal aan het eind van een toneeluitvoering in café Ensing. Wim Ensing vroeg aan Theo Mensinga of hij er iets voor voelde om samen met hem een gemengd koor op te richten. De mannen belegden een avond met hun echtgenotes Grietje en Sabina en er werd  besloten om een oproep plaatsen in de toenmalige “Hopbel”. Op 28 maart 2000 kwamen er 35 belangstellenden op de informatieavond in café Ensing. De mensen waren enthousiast over de plannen om een koor op te richten en er werd  een werknaam bedacht. “De Paiser Hop Singers”. Een volgende bijeenkomst werd belegd op 19 april en toen was het wel duidelijk dat er behoefte was aan een gemengd koor. Op die avond waren er 60 personen aanwezig.  Er werd een bestuur gekozen, Wim werd voorzitter. Hij heeft in totaal 8 jaar deze functie bekleed.
Bij een oprichting komt natuurlijk heel veel kijken. Niet alleen zangers en zangeressen zijn belangrijk, maar ook muzikanten en uiteraard ook een dirigent. Nel Hoekstra en Mieke Oosterhof waren bereid om samen het koor te leiden. Na de zomervakantie kwam Jur Eckhardt het dirigeerstokje overnemen. Wim heeft heel veel geregeld, dat deed hij niet alleen, want zonder het thuisfront kan dit natuurlijk nooit. Er moest van alles worden aangeschaft zoals muziek, krukken, standers, een geluidsinstallatie en later een aanhangwagen. De teksten van de liedjes werden bij Wim en Grietje uitgedraaid. In de beginjaren werd op maandagmorgen de repetitieruimte  klaargezet. Wim presenteerde tijdens de optredens en als Jur een keer niet aanwezig kon zijn was hij ook dirigent.  Met pijn in het hart stoppen Wim en Grietje bij de Hopsingers. Ze zullen het gaan missen en dat is wederzijds. Ook de koorleden zullen Wim en Grietje gaan missen. Door het erelidmaatschap zullen ze toch aan elkaar verbonden blijven.

-------------------------------

RODERMARKT OPTREDEN ALS VANOUDS

Vanaf 2007 zijn de Hopsingers onafgebroken aanwezig geweest op de ouderenmiddag.
In de begin jaren vermaakten ze de mensen samen met Daddy en de Mamma's. Sinds een paar jaar doen ze het met meerdere koren.
Dit jaar waren Variant, het Eelder Bloemenkoor, de Briljantjes en De Paiser Hopsingers uitverkoren om de middag in te vullen. In een volle tent zongen de verschillende koorleden hun liederen. De mensen kunnen weer terugkijken op een gezellige middag.

De Hopsingers hebben nog één repetitie te gaan voor hun koffieconcert van 8 oktober.
In de Brinkhof in Norg zullen ze vanaf 11.15 uur gaan zingen.
De kaarten zijn te verkrijgen tijdens de openingstijden in de bibliotheek van Norg.
Hopelijk tot ziens!

 

 

IN MEMORIAM JAN VAN KERNEBEEK

In de nacht van 24 juni is Jan van Kernebeek plotseling overleden.
Hij maakte sinds 5 jaar deel uit van het combo en speelde accordeon. Het koor kon altijd op hem rekenen. Hij had de gewoonte om andere muziek voor zich te hebben dan dat ze zongen. Met andere woorden hij speelde de nummers gemakkelijk uit het hoofd en voegde er vaak een riedeltje aan toe. Een man met een dosis humor waar je u tegen zegt.
De Hopsingers wensen zijn vrouw Pietsje, kinderen en kleinkinderen veel sterkte voor de komende tijd.
Wij zullen hem missen.

 

------------------------------------------------------

 

IN MEMORIAM TJARDI HOEKSEMA


Zaterdagmorgen 6 mei is Tjardi Hoeksema plotseling overleden.
Tjardi was jarenlang lid van het combo en nam zijn taak zeer serieus.
Een serieuze man, met de nodige humor, die nooit op de voorgrond trad.
Hij miste bijna nooit een repetitie, alleen als hij iets voor zijn kinderen
of kleinkinderen kon doen
De Hopsingers wensen zijn vrouw Mary, kinderen en kleinkinderen veel
sterkte voor de komende tijd.
Wij zullen hem missen.

 

 

------------------------------------------------------

HOPSINGERS TREDEN OP VOOR EEN UITVERKOCHT HUIS

Op 8 april stond het voorjaarsconcert gepland in hun thuisbasis café Ensing. De kaarten waren snel uitverkocht. Om 19.00 uur, toen de zaal openging, stond het publiek al voor de deur te wachten om naar binnen te kunnen . De Hopsingers hebben een vernieuwingscommissie in het leven geroepen om, het woord zegt het al, het koor wat op te frissen en te vernieuwen. Dit jaar waren de 3 zangblokjes onderverdeeld in 3 thema's. Jaren 60, love en country. Joni Fens ondersteunde het combo op haar saxofoon en Anne Doedens speelde op zijn steel guitar. Dit werd door de leden en het publiek zeer op prijs gesteld. De kledingcommissie heeft haar best  gedaan op de thema's herkenbaar te maken d.m.v. leuke accessoires toe te voegen aan de kleding die ze hebben uitgezocht. Hetgeen een hele klus was. De presentatie was weer in handen van spreekstalvrouw Jannie en het geluid werd verzorgt door Sergej. Adam zorgde ervoor dat ze allemaal zonder boekje konden zingen. Het publiek wordt bedankt voor hun aandacht en het kopen van de loten. Van de opbrengst van de loterij, de bijdragen van de sponsoren en donateurs kan weer iets leuks voor de leden worden aangeschaft. Tot slot een dankwoord naar de mensen van de op- en afbouwploeg en de mensen die de lootjes hebben verkocht. Mark en zijn "onderdanen" kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond.

 

 

PAISER HOPSINGERS NU AL IN KERSTSFEER


In de kerk van Peize klonken zondagmiddag en -avond mooie gevoelige kerstliedjes en liederen die passen in de tijd van kerst. De kerk was gezellig aangekleed door 4 fanatieke dames. Het publiek werd ontvangen met een glas Glühwein of warme chocolademelk, waardoor ze gelijk in een goede stemming kwamen. Van begin tot eind luisterde het publiek aandachtig naar een leuk gevarieerd programma samengesteld door dirigent Mark Pepping. Het combo bestaande uit 5 accordeonisten, een sologitarist, basgitarist en drummer werd uitgebreid met een zeer jeugdige pianist. Een jong talent, de 15-jarige Bart Winsingh, speelde het oude kerstlied Stille Nacht, wat bij velen kippenvel deed bezorgen. Hij kreeg dan ook een groot applaus, niet alleen van het publiek maar ook van de koorleden. Ook duizendpoot Mark speelde een aantal nummers op de vleugel. Jannie van der Hoek kondigde de nummers weer op een zeer professionele manier aan. Tussen beide concerten door werd bij Reinder en Annelies een heerlijk stamppotbuffet geserveerd waar gretig gebruik van werd gemaakt. Al met al een zeer geslaagde middag en avond. Komende zondag 18 december zingen en spelen de Hopsingers in de kerk van Norg. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Ze zijn te verkrijgen in de bibliotheek van Norg of via info@paiserhopsingers.nl

 

PAISER HOPSINGERS TRADEN OP IN MARTINI PLAZA

Shantykoor  OOSTERSTÖRM organiseerde 12 november een korenfestival genaamd OOSTERSTÖRM EN FRIENDS.
De PAISER HOPSINGERS waren hier ook voor uitgenodigd evenals de SOULSISTERS, RADJETOE, BSUR en NNOOK.
6 Heel verschillende koren vulden de avond in de Martini Plaza. Van klassiek tot pop, van shanty's tot gezellige meezingers. De middag/avond was geweldig georganiseerd. 's Middag de soundcheck, een maaltijd met alle deelnemers en 's avonds een geweldig optreden. De Hopsingers kijken met een heel goed gevoel terug op deze prachtige dag.

De kerst nadert met rasse schreden en de Paiser Hopsingers zijn alweer druk aan het repeteren om weer een mooi programma voor u te presenteren. De concerten zijn op 11 december om 15.00 en 19.30 uur in de kerk van Peize en op 18 december, dezelfde tijden, in de kerk van Norg. De kaarten voor Peize zijn te verkrijgen in café Ensing. De kosten zijn €.8,00 per kaart incl. een glas glühwein of warme chocolademelk. Tevens is er weer een mogelijkheid om op 11 december, tussen beide concerten door, deel te nemen aan een stamppotbuffet in café Ensing. De kosten hiervoor bedragen €.10.00. De kaarten voor het concert in Norg zijn te verkrijgen, tijdens de openingstijden , in de bibliotheek van Norg. De kosten hiervan zijn eveneens €.8.00 incl. een kop koffie of thee. Ook kunt u reserveren via info@paiserhopsingers.nl 

 

 

 

OPTREDEN PAISER HOPSINGERS IN DELFZIJLDe Hopsingers zijn een ervaring rijker. Ze zijn uitgenodigd om te komen zingen op Delfsail. Dit evenement wordt eens in de 6 jaar georganiseerd. Op 4 podia, verspreid door Delfzijl, treden verschillende koren op. De weersvooruitzichten leken niet florissant, maar toen het koor uit Peize begon te zingen werd het droog. Door verschillende omstandigheden waren ze niet met een grote groep. Wel was bijna het voltallige combo aanwezig. Het 1e optreden was in de haven, met een mooi uitzicht op de vele schepen. Het geluid werd door de organisatie prima verzorgt. Radio|tv Noord vond het optreden geweldig en wilde de Paiser Hopsingers live in de uitzending. Op het laatste moment ging het niet door omdat ze van het podium moesten vanwege de planning van de verdere optredens. Jammer maar helaas. Het 2e optreden was in het Centrum tegenover het station. Het was de bedoeling om de mensen te verwelkomen die uit de trein of bus kwamen. Twee mooie optredens en de Hopsingers hebben een leuk visitekaartje achtergelaten.

 

VOORJAARCONCERT WEER SUCCES!

Na een jubileumjaar gaan de Hopsingers weer over tot de orde van de dag. Ze pakten de traditie weer op om in het voorjaar de mensen te vermaken met een concert. Direct na de kerstconcerten zijn de koorleden weer enthousiast gemaakt met nieuwe nummers voor dit optreden. Verschillende solisten, zoals Tienco de Jager, Stoffer Tuinman, Anna Bakker, Mark Pepping, Wim Feith en Gerda Alveringh, vertoonden hun kunsten. Dirigent Mark Pepping verdiend weer een compliment voor het in elkaar zetten van een gevarieerd programma. Oude en nieuwe nummers, luisterliedjes maar ook gezellige meezingers. De avond werd weer op een luchtige manier aan elkaar gepraat door spreekstalmeester Jannie van der Hoek. De autocui werd bediend door Adam Ubels, en het geluid door van Sergej in 't Veen. Mede dankzij alle vrijwilligers liep het allemaal als een trein. De zangers, zangeressen en het combo verdienen alle lof.

 

 

 

KERSTCONCERTEN IN PEIZER KERK ALS VANOUDS

Het is inmiddels gewoonte van de Hopsingers om een kerstconcert te geven. Dit jaar 2 maal in een uitverkochte kerk in Peize. De bezoekers hebben al vroeg een kaart bemachtigd om er zeker van te zijn dat ze niets missen van de mooie kerstliederen en nummers die passen in deze donkere dagen voor kerst. Mensen denken in deze tijd vaak terug aan de gebeurtenissen, op het persoonlijke vlak of in de wereld, van het afgelopen jaar en dan kunnen sommige nummers je echt raken. Het openingsnummer Imagine was dan ook zeer toepasselijk.
Deze keer deden er 17 kinderen en kleinkinderen van de leden mee aan het optreden. De jeugdleden, en ook de ouderen, hebben er veel plezier aan beleefd. Een aantal wordt zelfs lid van de vereniging. Een glas warme chocolademelk of Glühwein maakte de concerten compleet.
Tussen de beide concerten door konden de mensen deelnemen aan een stamppotbuffet gemaakt door Reinder en Annelies. Iets wat zeker voor herhaling vatbaat is. Het liet allen heerlijk smaken.
20 December staan nog 2 concerten in de kerk van Norg op het programma. De middagvoorstelling is inmiddels uitverkocht. Voor het optreden om 19.30 uur is nog een beperkt aantal kaarten te verkrijgen via info@paiserhopsingers.nl .
De Paiser Hopsingers dankt al hun sponsoren en donateurs voor hun bijdrage in het afgelopen jaar en wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond 2016.

 

----------------------------------------------

 

GESLAAGD JUBILEUMFEEST

Op 10 oktober "herdachten" de Paiser Hopsingers de oprichting van hun koor. De voorzitter deed het openingswoord waarin hij memoreerde over het wel en wee van de vereniging. Hij had weinig vertrouwen in de feestcommissie die in het leven geroepen was om deze avond te organiseren. Kosten nog moeite werd bespaard om allerlei artiesten te boeken. Ze hebben  2 dames bereid gevonden om een leuke quiz te presenteren. De vragen waren vrij pittig, maar aangezien de koorleden slim zijn kwamen er veel goede antwoorden. Aaltje het zingende Nachtegaaltje kon helaas niet komen, daarom was haar zus Jantje aanwezig om het wel en wee op hun boerderij te vertellen. Zij had de lachers op haar hand. De tranen rolden over de wangen. Jan Postema zong, onder begeleiding van een snel fietsende gitarist, een zelf geschreven lied waarin verschillende mensen werden aangehaald. Daarna kwam Heino nog langs met mooie Duitse Schlagers. Er werd uit volle borst meegezongen. De muzikale omlijsting was in handen van John Bakker met een zeer goed uitgekozen repertoire. Tot in de kleine uurtjes werd er gedanst tot dat één van de gebroeders Heuland met zijn kuttepiel de laatste mensen de zaal uit zong. U kunt wel gaan. De voorzitter geeft achteraf toe dat hij het bij het verkeerde eind had. Het was een zeer geslaagde avond van een fantastisch jubileumjaar met eerst een heuse A-meezingtour m.m.v. Imca Marina, een korenmiddag op de Brink in Peize en als afsluiting deze grandioze feestavond. De mensen die deze evenementen hebben georganiseerd worden nogmaals bedankt.

 

KORENMIDDAG 2015

Het jaar 2015 staat voor de Paiser Hopsingers geheel in het teken van het 15-jarig bestaan. Na 3 succesvolle optredens m.m.v. Imca Marina was het 12 september tijd voor een heuse korenmiddag. Samen met het Eelder Bloemen Koor en Shanty koor Rolde werd de middag ingevuld. Na veel tegenslagen vooraf kon er bijna niets meer mis gaan op de dag zelf. Een zeer gevarieerd programma vulde de middag. Het korenfestival werd georganiseerd m.b.v. de Vereniging Voor Volksvermaken Peize, die de PHS bijstond met de papierwinkel. De dag werd gesponsord door de NAM,  Rabobank, Univé, catering Albertema en Oldenburger trasport. De Hopsingers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag en willen dan ook iedereen bedanken die hieraan hebben meegewerkt.

 

------------------------------------------

 

TONY NEEF EN DE PHS VERMAKEN DE BEWONERS VAN DE HOPRANK

Zoals elk jaar traden de Hopsingers weer op in de Hoprank om daar de bewoners een gezellige avond te bezorgen. Deze keer was als gast Tony neef aanwezig. Moeder Neef woont al enige tijd in het zorgcentrum en het was een wens van haar en de bewoners om broer Tony en zus Gerda, die in de Hoprank werkt, een keer samen te horen zingen. Maandag was het zover. De Hopsingers begonnen met een aantal gezellige nummers. De stemming zat er gelijk goed in. Tony zong een tweetal solonummers, een paar nummers met het koor en natuurlijk samen met Gerda, de Laatste Nacht uit Miss Saigon. Hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt. De Hopsingers besloten de avond met een gezellige walsmedley. Ze werden door Dominica Gerlach bedankt en alweer voor het volgend jaar besproken. Hier geven ze natuurlijk gehoor aan want het is een feestje om op zo´n avond te mogen zingen.

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------

 HOPSINGERS TREDEN OP IN EELDE


 In 2003 traden de Paiser Hopsingers al eens op tijdens de Eelder jaarmarkt, toen nog met dirigent Jur Eckhardt. Nu 12 jaar later zwaait Mark Pepping de scepter. Allebei de heren komen uit Eelde, dus een thuiswedstrijd. Dat de Peizenaren ook welkom zijn lieten de mensen duidelijk merken. Het weer was niet om over naar huis te schrijven en toch was er best veel publiek. De 1e twee blokken was het één en al regen. Gelukkig klaarde het daarna op. De Hopsingers zongen op een mooi overdekt podium een aantal nummers uit hun a-meezingtour. Ze sluiten op 12 september het "feestjaar" af met een korenmiddag op de Brink in Peize. Samen met het Eelder Bloemenkoor, de Rônersingers en Shantykoor Rolde gaan ze het publiek vermaken.

 

VEEL DRUKTE TIJDENS DE VIERING VAN HET DERDE LUSTRUM VAN DE PAISER HOPSINGERS 

Na een lange periode van voorbereiding was het eindelijk zover. De 1e van 3 optredens van een heuse a-meezing-tour was zaterdagavond een feit. De aftrap was in café Ensing, de thuishaven van de Paiser Hopsingers. Ze begonnen met een, u wellicht bekende, flashmob. Het programma van de Hopsingers bestond voornamelijk uit medleys van hun repertoire, zodat er veel liedjes aan bod kwamen. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan was als gast Imca Marina uitgenodigd. Wia Buze en Tony Neef gingen haar voor tijdens de viering van het 1e en 2e lustrum. De slogan het is feest als Imca is geweest was duidelijk ook deze avond van toepassing. Van het begin tot het eind was het meezingen en hilariteit. Volgende week volgt het 2e optreden, deze keer in Norg. Hier voor zijn geen kaarten meer verkrijgbaar. Als u nieuwsgierig bent geworden heeft u nog één kans om dit koor te aanschouwen in Veendam. U kunt kaarten bestellen door het inschrijfformulier in te vullen of via vanBeresteyn in Veendam. Als afsluiting van het jubileumjaar volgt op 12 september een korendag met koren uit Eelde, Roden en Rolde. Dit vindt plaats op de brink bij café Ensing in Peize.

---------------------------------------------------